Wij zijn een evenementenbureau dat zich inzet voor o.a.:

  • Een beweegcampagne tegen corona
  • Kankeronderzoekfonds Limburg


Hoe ontstaan?
In november 2018 stond er een artikel in een landelijk ochtendblad, dat zeer aangrijpend was: Twee kindjes van 2 en 4 jaar, uit het zelfde gezin, lijden aan dezelfde, ongeneeslijke ziekte, namelijk CLN2. Er wordt in de krant een oproep gedaan om in actie te komen. Dit werd door Wiel Ladeur direct aangegrepen. Een kerstpakketten actie werd gehouden onder het personeel van zijn werkgever, met als resultaat een bedrag van € 2.500,- als bijdrage voor een aangepast busje voor de 2 zeer zieke kindjes. Zelfs Minister-President Mark Rutte doneerde hiervoor een bedrag. Wiel ging verder. Hij kende geen grenzen....

Missie:
Enerzijds een bewegingscampagne tegen corona betekent dat meer mensen een beter afweersysteem zullen hebben en beter bestand zullen zijn tegen virussen en ziektes. Meer aandacht betekent meer geld en zodoende meer wetenschappelijk onderzoek naar het coronavirus. Dit bespaart de overheid en de ziektekostenverzekeraars een hoop geld.

Anderzijds het bevorderen en ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek naar kanker zodat in de toekomst steeds minder mensen sterven. Meer aandacht betekent meer geld en zodoende meer wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Wiel Ladeur, eigenaar van nousventoux events, bij het monument van Jan Janssen. Hij is de enige Nederlandse wielrenner die tijdens de Tour de France een etappe heeft gewonnen op de Mont Ventoux (1967).